Blogs

Omdat wij graag onze bevindingen uit het werkveld delen en vergelijken met anderen brengen wij regelmatig een blog naar buiten. Deze publiceren wij op LinkedIn omdat we graag de dialoog met de lezer aangaan!

Systeembeheerder Gezocht: De Sleutelrol in Effectief IT-beheer

Als organisatie sta je voor de uitdaging om je IT-infrastructuur stabiel, veilig en efficiënt te houden. Daarom is de rol van een ervaren systeembeheerder van cruciaal belang. Een systeembeheerder gezocht? Ontdek waarom effectief systeembeheer essentieel is en waarom jij als systeembeheerder zo waardevol bent.

Lees verder

Jezelf onderscheiden in een sollicitatiegesprek

Als recruitment bureau zijn wij constant bezig met sollicitaties, maar ik als marketeer sta niet midden in dit proces. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik heel veel onderzoek gedaan naar content die wordt aangeboden omtrent het sollicitatieproces. Toen heb ik veel blogs gelezen met titels die leken op ‘’Vijf veelgemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek’’. Toch vind ik dat een goede recruiter zorgt dat deze basis goed zit en extra waarde kan bieden om de kandidaat succesvol te laten solliciteren.
Lees verder

Connected blijven in tijden van 'social distancing'

Gezellig een kop koffie drinken met die ene top kandidaat of met een zakelijke relatie op kantoor of in de plaatselijke lunchroom. Het is iets wat voor velen van ons in de zakelijke dienstverlening vaak een dagelijkse bezigheid was, maar toen kwam daar het coronavirus. Sinds half maart 2020 zijn de termen “thuiswerken” en “social distancing” een belangrijke rol gaan spelen in mijn baan als recruiter. Een van mijn sterkste middelen als recruiter om een kandidaat te winnen voor onze organisatie en onze opdrachtgevers zijn opeens een flink stuk beperkt.
Lees verder

Veranderingen in de communicatie met de komst van social media

Met de komst van social media is onze communicatie als recruiter met kandidaten enorm veranderd de afgelopen jaren. Er komen steeds meer nieuwe middelen bij om makkelijker te solliciteren als kandidaat. Voor recruiters geldt hetzelfde: Er komen steeds meer middelen om kandidaten makkelijker te benaderen. Als ik met een kandidaat aan het whatsappen ben over de datum van zijn gesprek bij onze klant bijvoorbeeld, denk ik vaak terug aan hoe dat ging toen ik vroeger zelf solliciteerde.
Lees verder

Zijn recruiters dozenschuivers?

We krijgen nogal eens te horen dat recruiters in grote stappen snel thuis willen zijn, snel geld willen verdienen, dozenschuivers zijn en een cv zomaar over de bühne gooien, soms zonder iemand überhaupt gesproken te hebben. Is recruitment dan wel een vak?
Lees verder

Thuiswerken anno 2020

Hoe kun je tijdens de Corona Crisis als ouder je kind onderwijzen én je werk naar behoren uitvoeren? Ik denk dat dat een veel voorkomende vraag is van veel ouders.  

Iets later dan normaal opstaan, dat is een pluspuntje aan deze hele situatie. Geen ellenlange files ook, nog zo’n grote plus! Maar dan… op naar je werk! Drie stappen en je bent op je zolderkamer of je eettafel! Oh ja, zit er ook nog een zesjarige naast je die moet leren, omdat je natuurlijk niet wil dat ze achter gaat lopen op school. Knippen, plakken en kleuren heeft ze intussen wel gehad in de kleuterklas. Dus wordt het nu lezen, schrijven en rekenen.
Lees verder

Hoe bereid jij je voor op een sollicitatiegesprek?

Je zat al 3 dagen met zwetende handjes op de bank maar je hebt het verlossende telefoontje gehad en positief nieuws gekregen: Je mag op sollicitatiegesprek voor die ene gave functie! Wat nu? Je hebt nog 3 dagen om te zorgen dat je goed voorbereid bent en gewoon die baan binnen sleept. Hoe ga je dit voorbereiden?
Lees verder

Race for talent: commitment van kandidaat en opdrachtgever

Het behoeft natuurlijk geen introductie dat de arbeidsmarkt momenteel enorm krap is.

De 'race for talent' is overal zichtbaar.

Zeker in de IT is dit niet anders, misschien wel de meest verhitte sector van dit moment.

Lees verder
Source Select gebruikt cookies om jouw website ervaring beter te maken.
Cookie policy Beperkt gebruik van de website