Race for talent: commitment van kandidaat en opdrachtgever

Het behoeft natuurlijk geen introductie dat de arbeidsmarkt momenteel enorm krap is.

De 'race for talent' is overal zichtbaar.

Zeker in de IT is dit niet anders, misschien wel de meest verhitte sector van dit moment.

Als recruitmentspecialist zorgt dit ervoor dat we kritisch zijn gaan kijken naar onze werkwijze, je bemerkt aan de kandidaten dat zij keuze te over hebben.

Daarnaast zitten opdrachtgevers soms met de handen in het haar, vacatures die meer dan een jaar(!) openstaan zijn geen uitzondering meer in de markt.

Wanneer we als recruitmentspecialist dan toch een passende kandidaat hebben gevonden, komt het steeds meer aan op details in de huidige markt.

Kandidaten hebben meerdere trajecten lopen, krijgen alvast een aanbieding voor het eerste gesprek of worden platgemaild door concullega's zodra zij op zoek gaan naar een nieuwe job.

Bij SourceSelect proberen we toch commitment te krijgen van de kandidaten. Dit doen we door middel van twee intakes, het vooraf bespreken van de mogelijkheden maar vooral ook de onmogelijkheden van de vacature en een realistisch beeld te schetsen.

Dit zorgt vooraf misschien voor minder enthousiastelingen, maar op de lange termijn verhoogt dit enorm de slagingskans.

Daarnaast merken we ook dat opdrachtgevers en relaties mee moeten met de huidige ontwikkelingen.

Waar voorheen een interessant profiel door meerdere collega's bekeken moest worden en hier soms wel een week overheen ging, is het eigenlijk gewenst binnen 24 uur een beslissing te nemen of een kandidaat op gesprek mag.

Klinkt logisch, maar niet elk bedrijf heeft een sollicitatietraject wat hierop ingericht is, ik probeer mijn relaties hier uiteraard bij te helpen.

De race for talent is niet ideaal, maar zowel de recruitmentspecialist, de kandidaat als de opdrachtgever zal hier toch deels in mee moeten om die ene topkandidaat aan zijn droombaan te kunnen helpen, hoe lastig dat ook is.

Ik ben benieuwd hoe collegarecruiters, hiring managers en kandidaten in mijn netwerk zich aanpassen en de huidige markt ervaren?


Meepraten over dit onderwerp?

Source Select gebruikt cookies om jouw website ervaring beter te maken.
Cookie policy Beperkt gebruik van de website