Thuiswerken anno 2020

Hoe kun je tijdens de Corona Crisis als ouder je kind onderwijzen én je werk naar behoren uitvoeren? Ik denk dat dat een veel voorkomende vraag is van veel ouders.  

Iets later dan normaal opstaan, dat is een pluspuntje aan deze hele situatie. Geen ellenlange files ook, nog zo’n grote plus! Maar dan… op naar je werk! Drie stappen en je bent op je zolderkamer of je eettafel! Oh ja, zit er ook nog een zesjarige naast je die moet leren, omdat je natuurlijk niet wil dat ze achter gaat lopen op school. Knippen, plakken en kleuren heeft ze intussen wel gehad in de kleuterklas. Dus wordt het nu lezen, schrijven en rekenen.

Maar als ouder kun je niet zomaar zeggen dat ze het even zelf moet doen, want daar is echt begeleiding bij nodig.. En dan gaat de telefoon, het is je klant die je vraagt hoe het staat met dat ene traject. Natuurlijk, je helpt hem graag met zijn vraagstuk, maar tegelijkertijd komt er een vierjarige naast die zesjarige staan die ook aandacht wil. Die wil nog wel knippen, plakken en kleuren. Vervolgens blaf de hond zo hard dat je spontaan oordoppen in doet. De bel gaat en je kunt je klant niet meer verstaan. De vierjarige begint intussen haar stem te verheffen, omdat ze de aandacht niet krijgt, de zesjarige snapt nog geen bal van haar rekensommen, omdat papa dat niet heeft uitgelegd en de hond haast zich naar de deur om naar de postbode (die net een pakketje komt brengen) te blaffen. 

Als een crimineel uit de middeleeuwen die net een ernstig delict heeft gepleegd voel je je inmiddels gevierendeeld en probeer je op de juiste manier je aandacht te verdelen tussen 2 kinderen, 1 postbode, 1 hond en je klant die nog steeds aan de lijn hangt. Je kunt je kinderen intussen achter het behang plakken en je hond wil je linea recta naar het asiel brengen.

Waar is toch de tijd gebleven waar je nog vóór het fluiten van de vogeltjes naast je bed stond, 4 koppen koffie dronk om wakker te worden, haasten om je kinderen op tijd naar school te krijgen en vervolgens gefrustreerd achter het stuur van je auto zit omdat je in de file staat? Ja, doe mij toch maar die goeie ouwe tijd weer.

Laten we tot die tijd luisteren naar onze minister president en het RIVM: blijf zoveel mogelijk thuis om het Corona virus in te dammen en de wereld uit te rammen. Gelukkig hebben we oplossingen als Skype, Whatsapp bellen of Facetimen. In deze moderne tijd mooie middelen om voor ons als recruiter ons mooie vak (ja ja, recruitment is écht een vak) nog uit te kunnen oefenen. Nog eventjes volhouden… en dan weer terug naar die goeie ouwe tijd!

#hanginthere #staysafe
Meepraten over dit onderwerp?

Source Select gebruikt cookies om jouw website ervaring beter te maken.
Cookie policy Beperkt gebruik van de website